Șoferii CTP Iași au intrat în grevă! Aceștia nu au ieșit pe trasee

În această dimineaţă la depoul CTP Iași are loc o formă de protest spontan. Vorbim despre faptul că sute de şoferi CTP nu mai vor să iasă pe traseu. Aceștia au mai multe cerinţe, printre care și creșterea salariului. În staţiile CTP Iași, călătorii aşteaptă degeaba autobuzele.

Protestul şoferilor CTP a început acum circa cinci ore, în jurul orei 4.30. CTP are un număr de 300 de şoferi.

Reacția CTP Iași:

Conducerea CTP Iași a luat act de greva spontană organizată în mod nelegal de un grup de șoferi, angajați ai instituției, în dimineața zilei de 2 noiembrie 2021, protest neasumat de nicio organizație sindicală. Directorii companiei se află în mijlocul protestatarilor, pentru negocieri, încă din momentul în care au fost anunțați că autobuzele nu ies la stradă din cauza întreruperii activității conducătorilor auto. Numărul tramvaielor a fost suplimentat în această dimineață, pentru a suplini lipsa autobuzelor la stradă. Le cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neprevăzut.

Reacția Primarului Mihai Chirica, conform bzi:

„Am luat act de dimineaţă. Câţiva dintre şoferii CTP Iaşi nu au vrut să iasă la stradă şi i-au incitat pe ceilalţi, cu toate că nu a fost anunţată o mişcare sindicală într-un scop. Vreau să le spun un lucru cât se poate de sincer. Creşterile pe care le-am suportat cu toţii la combustibil, la energie, toată presiunea pe care oraşul o are pentru a menţine căldura în spitale, în şcoli, pentru cei 120.000 de cetăţeni care trebuie să-i încălzim în această iarnă, face imposibilă o asemenea abordare.
Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată, cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu se negociază cu pumnul în masă, niciodată. Aşa încât, i-am spus şi domnului de la Sindicat mai înainte, când termin şedinţa pentru termoficare, vom începe să discutăm. Persoana care i-a incitat nefiind niciun semnal din partea sindicatelor, care mai are sancţiuni din partea CTP-ului cu diverse abateri în ceea ce priveşte locul lui de muncă, voi propune să fie destituită”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Edilul Mihai Chirica a anunțat că se vor angaja noi șoferi la CTP Iași. De asemenea, responsabilii protestului spontan își vor asuma eventualele plângeri sau reclamații.

„Să le fie de bine dacă nu pleacă pe traseu. Noi facem angajări pentru şoferi. Vom găsi oameni care vor să muncească în pragul iernii în condiţiile în care facturile la energie vor fi cum vor fi şi au nevoie să îşi întreţină familiile. Ne vom descurca. Vom aplica rigorile legii pentru chestiunea pe care au făcut-o şi ne vom vedea de treabă. Suntem convinşi că sunt zone care nu sunt acoperite cu linii de tramvai, dar din păcate noi nu am ştiut că ei au de gând să facă această chestiune. O să-şi asume eventualele reclamaţii sau plângeri pe care le vor face călătorii că autobuzele nu au ajuns în stații. Îi vom susţine pe călători”, a mai spus edilul Municipiului Iași.

Sursa: BZI

Citește și 16 pacienți cu COVID la Institutul de Psihiatrie Socola

Lasa un comentariu