ȘOCANT: O femeie moartă în condiții suspecte, încuiată în casă de poliție, rudele sunt amenințate cu dosar penal!

 O familie din municipiul Vaslui a trecut prin momente de neimaginat după ce o femeie moartă a fost încuiată de polițiști în propria locuință. Oamenii legii au sigilat camera unde a decedat aceasta , pentru că se bănuiește că a murit de COVID. Numai că, în loc să cheme ambulanța să constate decesul, polițiștii au sigilat camera cu trupul neînsuflețit al femeii înăuntru. De sâmbătă seara și până duminică după-amiază, soțul și copiii femeii au stat pe lângă pereții casei, pentru că niciun medic nu a eliberat certificatul de deces.

“Ni s-a spus că cine intră în casă va sta în izolare 14 zile, iar ruperea sigiliului înseamnă dosar penal. Mama a murit sâmbătă seara, acum e duminică, ora 15:00, iar noi stăm cu ea încuiată în cameră, fără să putem intra să o vedem. Am solicitat efectuarea unei autopsii pentru că nu sunt convins că mama a murit de COVID-19. A fost depistată pozitiv luni, însă medicii au considerat că nu e caz de internare. I-au dat tratament și au trimis-o acasă. Eu cred că tratamentul a răpus-o, nicidecum virusul, de asta am cerut să i se facă autopsie” ne-a spus fiul femeii decedate.

Cadavrul femeii a zăcut în propria locuință, într-o cameră sigilată de poliție, iar pentru că se bănuiește că a murit din cauza COVID-19, rudelor acesteia le-a fost interzis să intre în camera respectivă.

Iată ce a mai declarat fiul femeii:

“Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost la spital, apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive. Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. Amândouă s-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente. Multe dintre acele medicamente erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă, cu cinci ore înainte să moară, am vorbit cu ea la telefon. Era slăbită, nu mai putea ține telefonul în mână și abia o mai auzeam Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. E duminică după-amiază, avem 15 ore de când noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. După ce a fost sigilată camera, ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții. Ne-au spus că, dacă vom intra în casă, va trebui să stăm 14 zile în izolare, iar cine va rupe sigiliul se va alege cu dosar penal. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea vedea pe mama.”

La cabinetul medicului de familie, pentru certificatul de deces

În loc ca decesul să fie constatat la fața locului, rudele femeii au fost nevoite să se deplaseze la cabinetul medicului de familie pentru a ridica certificatul de deces.

“Duminică dimineața a fost la noi un polițist care ne-a dat numărul de telefon al lui Ionuț de la morgă. I-am spus că vrem să-i facem autopsie mamei, dar nu ne-a dat prea mari șanse. Ne-a comunicat că singurul loc unde se pot face autopsii este spitalul din Bârlad pentru că acolo este centru COVID-19. Până la urmă, agentul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iași, pentru că a sunat el medicul de familie. A fost unchiul meu la cabinet la medicul de familie, pentru a ridica certificatul de deces. Medicul nici măcar nu s-a deplasat la locuință, documentul a fost completat fără ca nimeni să-i facă o minimă examinare mamei. Pentru sistemul medical, mama e doar încă o persoană decedată de COVID-19. Nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus pentru că niciun specialist nu a văzut-o. Eu cred că mama a fost răpusă de tratament, însă când completezi certificatul de deces de la distanță, ce putem să mai spunem? Ce e mai trist pentru noi e că de 15 ore stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată, fără a o putea vedea”, ne-a mai declarat, revoltat, fiul femeii decedate.

Sursa: Vremea Nouă

Citește și Proxeneți reținuți la Iași pentru că trimiteau minore la prostituție

Lasa un comentariu