Se va aproba al cincilea vaccin împotriva COVID-19, Novavax. Când va veni decizia EMA?

Autoritatea de reglementare a medicamentului din Uniunea Europeană ar putea lua o decizie cu privire la aprobarea vaccinului anti-COVID de la Novavax. Acest lucru se poate adeveri dacă datele primite de la producătorul de medicamente sunt suficiente pentru a dovedi eficacitatea serului.

Vaccinul pe bază de proteine, denumit Nuvaxovid, a început să fie evaluat din februarie, a declarat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), iar astfel de evaluări permit o aprobare rapidă, potrivit Reuters.

Dacă va fi aprobat de EMA, vaccinul ar fi al cincilea împotriva coronavirusului din regiune, alăturându-se celor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Vaccinul anti-COVID de la Novavax

Aprobarea ar putea veni cu mult înaintea autorizării în Statele Unite, unde Novavax a trebuit să rezolve anumite probleme de fabricaţie şi se aşteaptă să depună cererea de aprobare până la sfârşitul anului.

EMA a precizat că două dintre grupurile sale consultative analizează diverse planuri prezentate de Novavax privind gestionarea riscurilor şi studiile serului pentru utilizarea la copii.

Vaccinul de la Novavax a primit prima aprobare de utilizare de urgenţă la începutul acestei luni în Indonezia.

Compania a cerut, de asemenea, sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa: Mediafax

Lasa un comentariu