Salariile cadrelor didactice vor crește cu 8% de la 1 ianuarie 2022

Salariile cadrelor didactice vor crește cu 8% de la data de 1 ianuarie 2022. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat mai multe detalii despre creșterea salariilor profesorilor, de anul viitor.

Acest lucru după ce Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi Ministerul Educaţiei au anunțat că vor susţine solicitarea sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi universitar privind aplicarea de la 1 ianuarie a celor două majorări salariale pentru aceste categorii, de câte 8% fiecare, care au rămas restante în urma prorogării anterioare a prevederilor legale, potrivit unui comunicat al MMPS.

”Majorarea salariilor, discutată împreună cu Ministerul Muncii și sindicatele, vizează creșterile de 8% începând cu 1 ianuarie.

O nouă lege a Educației, alături de o nouă lege a salarizării, va implementa un sistem de salarizare fără doar și poate mai atractiv și diferențiat în funcție de performanța profesorilor, de mediul în care activează, mediul rural având nevoie de un sistem de salarizare mai atractiv pentru a avea profesori”, a explicat ministrul.

Salariile cadrelor didactice ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, însă, din lipsa fondurilor, creșterea anunțată a fost refuzată. Personalul didactic din învățământ ar fi trebuit să primească începând cu 1 septembrie 2020, salariile prevăzute de lege pentru anul 2022, însă prevederea a fost prorogată.

Citește și Paturi ATI căutate pe reţele de socializare de familiile bolnavilor

Lasa un comentariu