S-a stabilit ce nu au voie pelerinii de Sf. Parascheva. Sărutul raclei este însă permis

Ce nu au voie pelerinii de Sf. Parascheva? Pelerinajul de la Sf. Parascheva 2021, cel mai mare pelerinaj religios din țara noastră, începe peste trei zile, la Iași.

Preoții și autoritățile locale anunță măsuri ferme, care trebuie respectate de pelerini. Accesul în curtea Mitropoliei este permis oricui, cu o singură excepție. Cei din localitățile aflate în scenariul roșu nu au voie să intre în oraș, și nici să ajungă la Catedrală. Masca devine obligatorie, iar forțele de ordine vor face filtre și îi vor legitima, pe credincioși.

S-a stabilit ce nu au voie pelerinii de Sf. Parascheva

Moaştele Sfintei Parascheva vor fi scoase din Catedrală, vineri dimineaţa. Pelerinii pot atinge racla, dar nu au voie să treacă peste ea obiecte personale de mari dimensiuni.

Slujbele se vor ţine afară, în aer liber, inclusiv cea din ziua hramului, pe 14 octombrie. Autocarele venite din localităţi aflate în carantină nu au voie să intre în oraş.

Restricţia intra în vigoare de vineri, 8 octombrie, şi este valabilă până în ultima zi de pelerinaj, pe 15 octombrie. Însă, pentru că unii vor veni din aceste zone cu maşinile personale sau cu trenul, în gări, la intrările şi ieşirile din oraş vor fi filtre ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Acolo unde sunt încălcate regulile, vor fi date amenzi.

Citește și Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş

Lasa un comentariu