VIDEO. S-a redeschis Spitalul de la Lețcani! Primii 10 pacienți vor fi internați în noaptea aceasta

Spitalul mobil de la Lețcani s-a redeschis în sfârșit.

Primii 10 pacienți vor fi internați în această noapte, a anunțat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, relatează ziaruldeiasi.ro

Cinci dintre ei, cu forme medii, dar cu necesar de oxigen, au fost transferați de la UPU a Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU/SMURD.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu a confirmat faptul ca unitatea mobilă a fost redeschisă, dar a precizat că deocamdată vor fi internați pacienții cu forme medii de boală.

„Începând din noaptea aceasta vom interna și îngriji pacienți în cadrul Secției Exterioare Lețcani. Vor fi îngrijiți doar pacienți cu forme medii COVID19 care nu necesită suport mare de oxigen și pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor. După finalizarii montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi directionați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 pacienți”, a declarat Florin Roșu.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Csele Attila, anunţase mai devreme că, marţi seară, Spitalul Modular de la Leţcani va fi deschis cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar paturile ATI vor fi operaţionalizate în zilele următoare. Aflați amănunte de AICI.

Lasa un comentariu