Românii s-ar putea bucura din nou de muzică și de spectacole

Ministrul Culturii a declarat că se lucrează la două programe-pilot, inspirate de cele aplicate deja în alte țări din Occident. Mai exact, la spectacole să fie permis accesul persoanelor testate, vaccinate sau care au trecut prin boală. Opera Națională și Teatrul Național din București vor fi incluse în aceste programe.

”Până pe 15 aprilie vom veni cu două seturi de norme, atât pentru elementele indoor dar și pentru evenimentele oudoor. În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor, în colaborare cu Opera Națională din București, dar avem în vedere un program pilot și la componenta de teatru indoor și vom implica Teatru Național București”, a spus ministrul culturii.

Autoritățile române preiau exemplul Spaniei și Olandei, acolo unde programele pilot au început deja. În Spania a avut loc un eveniment cu 5.000 de participanți care au fost testați cu teste antigen în trei centre, rezulatul testului a venit printr-o aplicație de mobil în 10-15 minute, cu posibilitatea de a plăti biletul.

Editor: Nicolau Smaranda-Elena

Lasa un comentariu