Recital de poezie și depunere de coroane astăzi la bustul lui Eminescu din Parcul Copou

Primăria Municipiului Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași comemorează 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu printr-o serie de manifestări dedicate marelui poet.

Pe data de 15 iunie 2021, începând cu ora 12.00 va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la bustul lui Mihai Eminescu din Parcul Copou. După acest moment, invitații vor participa la un recital de poezie și la o serie de dialoguri culturale despre ceea ce a însemnat Mihai Eminescu pentru literatura română.

bustul lui Eminescu
bustul lui Eminescu

La eveniment vor participa scriitorii: Radu Andriescu, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru și Caliopia Tocală.

Actorii Laura Bilic și George Marici vor recita din lirica eminesciană, iar momentele muzicale vor fi asigurate de cantautorii Adi Bezna și Cezar Popescu. Evenimentul va fi moderat de Adi Cristi, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Accident mortal de tren la Hălăucești. Trenul Roman -Suceava a intrat într-o mașină condusă de un tânăr.

O tragedie feroviară a avut loc ieri seară la Hălăucești. În jurul orei 19, conductorul unui tren a anunțat la apelul unic de urgență 112 că a lovit un autoturism la Halaucesti. În urma impactului, șoferul în vârstă de 23 de ani a decedat.

La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, iar echipajului medical i-a rămas doar să constate decesul tânărului, scrie ziaruldeiasi.ro.