Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie

Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie.

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Constanța, că sezonul estival se va deschide în două etape. Se vor institui diverse măsuri de relaxare. De la 1 iunie nu o să mai fie obligatorie purtarea măștii pe plajă.  A doua etapă de ridicare a restricțiilor va începe la 1 august.

Acest anunț a fost făcut după întâlnirea cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.

După un an de zile de pandemie, vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival și în siguranță. (…) Am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Toată lumea a înțeles că nu putem redeschide total de la 1 iunie”, a spus Florin Cîțu, după întâlnirea cu operatorii economici.

Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie.

O condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri.

Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. (…) aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiţie minimă putem deja să o anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Noile măsuri vor viza și redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, dar doar pentru persoane vaccinate.

Sursa: g4media.ro.

Lasa un comentariu