Proteste împotriva carantinei în Timișoara

Proteste anti-restricţii în Timișoara. Jandarmii au intervenit și au dat amenzi pentru nepurtarea măștii. În Timișoara, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei și au protestat împotriva restricțiilor.

Potrivit news.ro, persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantinei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie.

Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie, dar coloana s-a dus ulterior la prefectură unde se întruneşte CJSU Timiş pentru a decide dacă prelungesc sau nu carantina.

Pe 8 martie, Timişoara şi localităţileMoşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. În acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 a fost 5,60 cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7.36.

„În legătură cu manifestaţiile publice de protest care au avut loc pe 20 martieîn municipiul Timişoara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş face următoarele precizări: În urma manifestării de protest neautorizate în perioada imediat următoare vor fi aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Începând cu data de 08 martie a.c. pe raza municipiului Timişoara a fost instituită măsura de carantinare zonală, iar printre alte măsuri a fost interzisă şi organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, arată comunicatul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

Editor: Elena Iuga

Lasa un comentariu