UPDATE: Percheziții la Primăria Iaşi. Mihai Chirica a oferit declarații (VIDEO)

UPDATE: Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a spus că probabil este vorba despre terenul de lângă cimitirul Eternitate. Se pare că a fost o reclamaţie din interiorul Partidului Naţional Liberal a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi.

“Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a mai spus primarul Chirica.

Știrea ințială: Procurorii DNA Bucureşti efectuiază percheziții la Primăria Iaşi. O echipă de procurori de la DNA Bucureşti împreună cu ofiţeri judiciarişti şi jandarmi au intrat azi dimineaţă la sediul Primăriei Iaşi, pentru a efectua percheziţii.

Conform Ziarul de Iaşi, surse apropiate anchetei au spus că se ridică documente de la GIS Cadastru – locul unde se identifica terenurile și de la Cadastru Primăriei Iași.

COMUNICAT OFICIAL DNA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.
În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Un tânăr de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer.