Primăria trimite Corpul de Control la Colegiul Vasile Lupu

Primarul a vizitat joi Colegiul Vasile Lupu in vederea includerii reabilitării a doua corpuri de clădire în Planul National de Redresare si Rezilienta. Conform Primariei valoarea modernizării s-ar ridica la 10,85 milioane de euro.

Cu ocazia vizitei, Mihai Chirica “a cerut conducerii unității școlare o situație a spațiilor excedentare, propunând ca o parte a acestora să fie date în administrare temporar unor alte unități de învățământ care au solicitat astfel de spații. Mai exact, primarul a propus ca un spațiu al Școlii Normale să fie dat în administrare, pentru trei ani, Universității „Alexandru Ioan Cuza”, instituție care se confruntă la rândul său cu o criză de spații didactice, în vederea organizării în acesta a trei clase de gimnaziu din cadrul Școlii „Junior”. Este de menționat faptul că reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” au vizitat Școala Normală și au propus conducerii unității școlare să renoveze din fonduri proprii spațiul vizat, iar după cei trei ani să îl predea înapoi, fără alte pretenții financiare“, se precizează intr-un comunicat de presa.

Mihai Chirica a fost nemultumit de calitatea mobilierului achizitionat de conducerea scolii pentru dotarea căminului. De asemenea, edilul imputa o proasta administrare a infrastructurii colegiului.

“In cursul săptămânii viitoare Serviciul Corp Control Primar al Primăriei Municipiului Iași va verifica modalitatea în care au fost cheltuite sumele alocate de Consiliul Local de către conducerea Școlii Normale Vasile Lupu”, a anunțat Primaria.

Lasa un comentariu