Porci de Crăciun vânduți ilegal ca ,, lemne de foc” în anunțuri

Unii crescători comercializează porci fără documente. Aceștia maschează anunţurile cu titluri false, susţinând că vând lemne sau materiale de construcţii, însă în fotografiile ataşate sunt porci.

Porcii sunt la mare căutare în această perioadă odată ce se apropie Crăciunul. Astfel, numărul anunţurilor de vânzare a animalelor a explodat. Însă nu toate sunt vândute cu acte în regulă. Pentru a nu fi prinşi, unii crescători încearcă să evite autorităţile prin trucarea anunţurilor publicate în mediul online, pe site-uri specializate sau chiar pe reţelele de socializare. Multe titluri de anunţuri sunt false, pentru a nu atrage atenţia inspectorilor de la Direcţia Sanitară Veterinarăşi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, care verifică şi comerţul online.

Jurnal Arădean şi www.aradon.ro au sunat mai mulţi comercianţi care au publicat anunţuri trucate. „Nu avem de vânzare lemne, noi vindem doar porci, dar nu avem voie şi de aceea am pus aşa anunţul”, le-a spus o femeie din Conop, care susţinea că vinde lemne de foc, în timp ce publica o imagine cu porcii din gospodărie.

„Vând lemne de foc… 300 de lei bucata negociabil”, scrie într-un alt anunţ, la care este ataşată o imagine cu o foaie pe care este scris de mână, cu pixul: „Vând purecei de 8 săptămâni”. Prin faptul că nu a scris în corpul anunţului cuvântul „porci”, care apare doar în fotografie, autorul anunţului evită să fie găsit la o căutare în online după cuvinte-cheie.

Mai mult, pe aradon.ro

Lasa un comentariu