Peste o suta de persoane au venit la Spitalul Militar pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19

Peste o suta de persoane s-a asezat la rând, de la primele ore ale dimineţii, la Spitalul Militar de Urgenţă din Iaşi, unde, timp de opt zile, se desfăşoară un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

În această perioadă, vaccinarea populaţiei se va putea efectua non-stop, fără programare în platformă.
Imunizarea se va realiza doar cu ser Pfizer, în baza cărţii de identitate sau a paşaportului, scrie radioiasi.ro.

Comandantul unităţii medicale, Aurelian Moraru, a declarat că au fost organizate trei fluxuri, însă numărul acestora va creşte, dacă adresabilitatea va fi mare:

„Am început cu trei fluxuri de vaccinare în dimineaţa aceasta, aşteptându-ne ca până la sfârşitul zilei să avem aproximativ 500 de persoane vaccinate. Funcţionăm şi pentru persoanele care s-au planificat deja în platformă, dar şi pentru persoanele care vin să se vaccineze cu buletinul în termen de valabilitate sau cu paşaportul. Folosim acelaşi ser de la Pfizer/BioNTech. În cazul în care numărul solicitărilor venite de la persoane va fi mai mare decât numărul de vaccinuri pe care le avem în momentul acesta, împreună cu DSP Iaşi vom face o solicitare de scoatere din depozitul regional de vaccinare a vaccinului respectiv. Chiar dacă acum începem cu trei fluxuri vom crește în momentul în care va fi nevoie la cinci fluxuri.”

Lasa un comentariu