Peste o mie de suceveni au ieșit în stradă. Aceștia susțin cauza unei familii de români, căreia Protecția Copilului din Germania i-a luat cei șapte copii

Sâmbătă după-amiază, peste o mie de suceveni au participat în centrul municipiului Suceava, la o manifestare de susținere a unei familii de români, căreia Protecția Copilului din Germania i-a luat cei șapte copii. Este vorba de familia Furdui, care locuiește în Germania de mai mulți ani, și care are 7 copii.

Pe 26 aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, „le-a confiscat” copiii și i-a plasat în cămine pe cei mari, iar pe micuța Lea într-o familie de asistenți maternali.

„Fetele nu se întâlnesc cu băieții pentru a petrece timp împreună și niciunul dintre ei nu este împreună de micuța Lea, în afara vizitei săptămânale care are loc doar cu supraveghere, timp de 90 de minute. Modul în care au decurs lucrurile a produs un șoc puternic părinților, având în vedere că sunt părinți responsabili, care își iubesc copiii, părinți care au asigurat un mediu propice creșterii celor șapte copii. Până la acea dată, Camelia și Petru Furdui nu au primit niciun avertisment din partea autorităților în care să fie atenționați de deficiențe în creșterea și educarea propriilor copii”, este pe scurt povestea familiei Furdui, conform monitorulsv.ro. La mitingul de sâmbătă au participat mulți creștini penticostali, cult din care face parte familia Furdui.

Peste o mie de suceveni au ieșit în stradă! Totul a plecat de la o discuție a băiatului cel mare cu psihologul școlii

Cauza familiei Furdui este susținută și de elevii clasei a XII-a A de la Liceul Filadelfia Suceava, care au realizat un filmuleț în limba germană, prin care  transmit mesajul lor de sprijin pentru familia de români greu încercată. Manifestări de susținere a familiei Furdui au mai avut loc în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, SUA etc.

Potrivit adevărul.ro, familia Furdui s-a mutat în Germania, la Walsrode, venind din  Spania, în urmă cu mai mulți ani, pentru o viață nouă. La un moment dat, în aprilie anul acesta, băiatul în vârstă de aproape șaisprezece ani, într-o discuție cu psihologul școlii, a făcut acuzații grave împotriva părinților lui.

Adolescentul s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă. Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”, conform sursei citate, din declarațiile unei mătuși a copiilor, Paraschiva Bloju.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.Lasa un comentariu