Peste 4.000 de vaccinări pe zi în Iași. Sunt și centre fără programare

Peste 4.000 de vaccinări pe zi în Iași! În ultimele zile, numărul persoanelor vaccinate în centrele din Iaşi s-a menţinut peste 4.000 în 24 de ore. Spre exemplu duminică, 9 mai, au fost imunizate 4.141 de persoane. Dintre acestea, 1.743 au primit doza I a vaccinului şi 2.398 de persoane au primit a doua doză.

De sâmbătă, ieşenii care vor să se vaccineze direct în maşinile lor pot să meargă la centrul de vaccinare drive-thru în parcarea complexului ERA. În prima zi de vaccinare aici au fost imunizate 300 de persoane, iar în a doua 465 de persoane.

Peste 4.000 de vaccinări pe zi în Iași

Un alt centru de vaccinare fără programare este disponibil începând de ieri, 10 mai, la Cinema Victoria Iaşi. Centrul, care este situat în zona Piaţa Unirii, are trei fluxuri de vaccinare şi funcţionează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00. Persoanele care vor să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor doar buletinul sau paşaportul, fără să fie necesară înscrierea.

Din 8 mai, cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 o pot face în orice centru. Vaccinarea este posibilă în limita dozelor disponibile şi a capacităţii centrelor.

Citește și A inceput vaccinarea anti – COVID 19 si la Iasi.

Primele 260 de vaccinuri au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase in aceasta dimineata, cu ajutorul unui transport special.
De primul vaccin a beneficiat managerul unitatii sanitare, doctorul Florin Rosu. Au urmat si alte cadre medicale din Spitalul de Boli Infectioase, peste 90 la suta dintre acestea fiind decise sa-si faca vaccinul.

„Nu pot decât să spun că sunt norocos, sunt mulțumit. Sigur, vaccinarea trebuie să fie dublată de măsurile de prevenție, care trebuie respectate în continuare.

În momentul de față știu că, într-adevăr, putem să vedem luminița de la capătul tunelului. Voi primi a doua doza peste 21 de zile. Sunt sigur că vaccinul va ajunge la timp și, totodoată, pozitivismul care mă caracterizează mă face să fiu convins că nu vor fi reacții adverse.

Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale dar, dacă vom avea posibilitatea, dacă timpul ne va permite vom prelungi vaccinarea astfel încât să scurtăm cât mai mult intervalul de vaccinare.

Din momentul vaccinării, în mod normal încep să apară anticorpi, dar imunitatea propriu-zisă o vom avea după cea de-a doua doză, undeva la două săptămâni. De aceea e important să purtăm în continuare masca și să respectăm măsurile de prevenție.

Este recomandat să se vaccineze și cei care au făcut deja Covid-19”, a declarat doctorul Florin Rosu.

Lasa un comentariu