Peste 100 de pompieri români au plecat, astăzi, spre Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație

Peste 100 de pompieri români au plecat, astăzi, spre Grecia, pentru a a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație care au afectat în special zona Atenei.

Peste 100 de pompieri români au plecat, astăzi, spre Grecia

Misiunea va dura 10 zile și este prima de acest fel desfășurată de România în afara țării, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat:

”În total avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și mașini de suport. Misiunea este prevăzută pentru 10 zile, cu posibilitate de extindere dacă se va cere din partea autorităților din Grecia. Pentru incendii d epădure, pentru prima dată se intervine în afara României, am fost pentru inundații, pentru aspecte medicale, tot afară, dar pentru incendii de pădure aceasta este prima dată”.

Comandantul misiunii în Grecia, colonelul Florin Popa, a spus că au fost selectați cei mai buni pompieri care să participe la stingerea incendiilor din Grecia.

„Să vă întoarceți sănătoși acasă!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citește și Accident în zona Minerva: Momentul impactului dintre tramvai şi autoturism.

Accident în zona Minerva! Un accident grav a avut loc în vineri dimineaţă în cartierul Alexandru cel Bun, zona Minerva.

Un autoturism a încercat să întoarcă pe linia de tramvai, moment în care a fost izbit în plin de un tramvai, care a deraiat. Şoferul autoturismului a fost rănit. Momentul impactului a fost surprins de camerele din supraveghere din zonă.

Citește și Accident cu patru victime la Leţcani, printre care un copil şi femeie încarcerată.

Lasa un comentariu