Pericolul nu a trecut! Lucian Bode: Avem pentru următoarele 24 de ore avertizări de vreme severă

Pericolul nu a trecut! În urma ploilor din aceste zile, s-au înregistrat efecte ale furtunilor în 80 de localităţi din 20 de judeţe, apa fiind scoasă din peste 190 de case, a anunțat marți, Ministrul de Interne, Lucian Bode, la videoconferinţa cu prefecţii.

81 de persoane din judeţele Alba şi Prahova au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese, unul în Satu Mare şi unul în Iaşi.

,,Am asistat în ultimele zile la o intensificare şi extindere a fenomenelor meteo extreme, provocate de ploile abundente, care a afectat mai bine de jumătate din ţară, vorbim de 30 de judeţe, acestea aflându-se sub avertizări (…) Dinamica fenomenelor este în continuă evluţie şi reclamă reacţii rapide, eficiente, resurse corect dimensinate şi o mobilizare exemplară”, a declarat Lucian Bode, la videoconferinţa cu prefecţii, potrivit News.ro.

Pericolul nu a trecut!

”Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei (…) având în vedere că pericolul nu a trecut. Avem pentru următoarele 24 de ore averizări de vreme severă”, a mai declarat Bode.

Acsta a cerut prefecţilor să ia toate măsurile pentru a asigura spaţii de cazare în eventualitatea în care se vor impune evacuări de persoane.

”În acest moment suntevacuate 81 de persoane din localitatea Roşia Montană din Alba şi din localitatea Breaza, Prahova. Din păcate am avut şi 2 decese, în Satu Mare şi în Iaşi”, a mai anunţat Bode.

Citește și În urma inundațiilor din Iași, un bărbat a fost găsit mort în albia pârâului pe care încerca să îl traverseze.

Lasa un comentariu