Percheziţii la Vama Sculeni din partea Republicii Moldova! Mai mulţi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi

Astăzi, la Vama Sculeni, la granița Republicii Moldova au fost efectuate mai multe percheziţii. Mai mulţi poliţişti din cadrul Poliției de Frontieră sunt acuzați de fapte de corupţie.

În cadrul percheziţiilor, cinci poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de SPIA şi Procuratura Anticorupţie. Aceştia sunt suspectaţi de corupere pasivă. Procuratura Generală anunță că descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

Percheziţii la Vama Sculeni

Din primăvara acestui an și până în prezent, polițiștii ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro. În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Lasa un comentariu