Patru persoane care făceau parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri, arestate preventiv

Patru membri ce făceau parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri au fost arestați preventiv. Un alt suspect a fost plasat în arest la domiciliu, a anunțat DIICOT, duminică, 21 martie. Drogurile erau împărțite în municipiul București.
Cei cinci membrii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.
„La data de 19.03.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o operațiune de amploare, în vederea destructurării unei importante rețele de traficanți ce importau și distribuiau droguri de risc și mare risc, preponderent pe raza municipiului București. În acest sens, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant, pe raza sectorul 6, a unui număr de trei inculpați, în timp ce transportau un colet în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de canabis. De asemenea, asupra acestora a mai fost descoperita și cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaina”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.
Simultan, anchetatorii au organizat o altă acțiune de prindere în flagrant în sectorul 4, fiind vizată o femeie care transporta aproximativ 3 grame de cocaină destinată comercializării.

Mai târziu au fost făcute șase percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate alte 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, sumele de 200.000 de euro, 100.000 de lei și 100 de dolari americani, un dispozitiv electric de vidat, precum și alte materiale și recipiente folosite la ambalarea, porționarea și transportul drogurilor.
Cinci persoane au fost reținute de procurorii DIICOT, iar Tribunalul București a dispus, sâmbătă, 20 martie, arestarea preventivă a patru inculpați pentru o perioadă de 30 de zile, altul fiind plasat în arest la domiciliu.

Editor: Maria Daminescu

Lasa un comentariu