Paşaport fals descoperit de poliţiştii de frontieră

Paşaport fals descoperit de poliţiştii de frontieră! Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un paşaport românesc fals.

În data de 18 mai a.c., în jurul orei 00.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean moldovean, în vârstă de 22 de ani, pasager într-un microbuz, înmatriculat în R. Moldova.

Paşaport fals descoperit de poliţiştii de frontieră

În baza unei analize de risc pe fraude documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit un paşaport electronic românesc similar celor eliberate de autoritățile din România.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii defals material  în înscrisuri oficial.

Cantități de cocaină, ketamină, scannabi, pastile ecstasy și substanțe cu efect psihoactiv descoperite de autoritățile ieșene

În seara de 18 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului cu droguri de risc și mare risc, fiind efectuate 7 percheziții domiciliare și puse în aplicare 4 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 225 de timbre LSD, precum și diverse cantități de cocaină, ketamină, cannabis, pastile ecstasy și substanțe cu efect psihoactiv, 3 cântare electronice de precizie și 8 grindere.

Lasa un comentariu