Noile tramvaie PESA, aduse din Polonia nu pot fi scoase pe străzile din municipiul Iași. Motivul este incredibil

Noile tramvaie PESA aduse zilele trecute nu pot fi scoase prea curând pe străzile din Iași. Se pare că în mai multe zone din oraș, peroanele din stațiile de tramvai nu corespund cu noile mijloace de transport în comun.

În mai multe zone din oraș, peroanele din stațiile Companiei de Transport Public (CTP) au fost lățite pentru a încăpea mai mulți călători. În plus, acestea au fost înălțate, bordurile fiind mai mari în stațiile apărute după modernizarea căii de rulare din cartierele Iașului.

Citește și Cazurile de COVID se înmulţesc, vaccinarea bate pasul pe loc la Iași.

Acum, CTP trebuie să refacă peroanele în toate stațiile în care acestea sunt mai late și mai înalte față de podeaua garniturii. Din acest motiv, cele două tramvaie vor mai sta în depou o bună bucată de timp.

Cristian Stoica, directorul CTP Iași, a menționat, însă, că nu sunt probleme mari și că peroanele vor fi adaptate pentru noile tramvaie unde se impune acest lucru.

Trebuie pregătiți unii pași pentru instruirea oamenilor, pentru mentenanță și alte chestiuni. Nu sunt alte probleme. Totul ține de măsurători. Sunt tramvaie cu podea joasă, sunt mai late și trebuie să ne adaptăm. Stațiile au fost făcute pentru tramvaiele care circulă acum în oraș. Noi măsurăm peroanele pentru a le aduce la noile standarde. Acum facem o evaluare și, unde măsurătorile cer, se vor adapta pentru noile tramvaie”, a spus Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Lasa un comentariu