Municipiul Iaşi se apropie de incidența de 6 la mie! Se impun noi restricții

Municipiul Iaşi se îndreaptă cu paşi repezi spre un nou prag critic, cel de şase cazuri la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 616 de cazuri noi, din care 181 de cazuri au fost raportate pe municipiu. Astfel, rata de incidenţă cumulată la 14 zile, la nivelul oraşului este de 5,48 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori, în creştere faţă de ultima raportare (5,05).

Probabil că până la mijlocul săptămânii va fi atins pragul critic de şase cazuri la mia de locuitori, scenariu în care, conform reglementărilor în vigoare, magazinele se închid în week-end la orele 18.00 sau 20.00.

În același timp șapte localități sunt deja în acest regim de restricții, iar cinci, cu rata de infectare de peste 7,5 la mie, au interdicția de circulație nocturnă extinsă pe toată săptămâna.

Lista cu incidența pe fiecare localitate în parte:

De asemenea, într-o localitate care atinge incidenţa de 6 la mie, apar restricţiile de circulaţie valabile pentru persoanele nevaccinate, în intervalul orar 20.00-5.00, în prima fază doar pentru zilele de vineri, sâmbătă  şi duminică. Evident, pentru anumite categorii de salariaţi nevaccinaţi, se va putea circula cu adevereinţe date de angajatori sau cu declaraţii pe propria răpundere. Oricum, o astfel de măsură nu va fi introdusă în Iaşi mai devreme de 7 octombrie, dată la care expiră prevederile anterioare impuse de IJSU la data de 24 septembrie.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, 3 octombrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 49.972 cazuri cu persoane infectate cu noulvirus, fiind raportate şi 10 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv (patru dintre ele în municipiul Iași), numărul total de decese ajungând la 1.057. Dintre acestea, 47 peroane au decedat în ultima săptămână.

Sursa: Știrea de Iași

Citește și Spitalul mobil de la Lețcani va primi din nou pacienți. Vor funcționa doar 12 paturi de ATI din cauza lipsei stocatorului de oxigen

leave a reply