Multe dintre oraşele din Ucraina sunt bombardate puternic de armata rusă

Noi bombardamente în Ucraina FOTO EPA-EFE

Marile oraşe ucrainene, printre care Dnipro şi Lutsk, sunt „supuse unor lovituri devastatoare”, a declarat vineri Mykhailo Podoliak, un consilier al şefului biroului preşedintelui ucrainean. Exploziile au oprit două cazangerii din Lutsk, situat în vestul îndepărtat, în apropiere de graniţa cu Polonia, în timp ce trei explozii majore au fost raportate în oraşul Ivano-Frankivsk, situat în vestul ţării, a scris el pe Twitter.

„Dnipro este, de asemenea, sub atac”, a adăugat el. „Războiul distructiv al Rusiei împotriva civililor şi a marilor oraşe continuă”. Primarul din Luţk a raportat explozii la un aerodrom din oraş, potrivit agenţiei ucrainene de ştiri UNIAN. Lutsk nu a mai fost atacat până acum. „Explozii în direcţia aerodromului. Toată lumea în adăpost!” a declarat primarul Ihor Polishchuk, citat.

Oraşe sub asediu: Serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă a declarat că o persoană din oraşul Dnipro a murit vineri, după trei lovituri aeriene care au lovit în zori o grădiniţă, o clădire de apartamente şi o fabrică de încălţăminte cu două etaje. Loviturile aeriene au avut loc în jurul orei locale 6:10, în districtul Novokodatskyi din oraş, a precizat Serviciul de Urgenţă.

SURSA: newsweek.ro

Lasa un comentariu