Moartea suspectă a unei fetițe de 2 ani, care a ajuns cu diverse traumatisme la un spital din Iași

O fetiță de aproximativ doi ani a ajuns în comă la un spital din Iași. Traumatismele existente pe corpul copilei i-au îngrozit pe medici, urmele, ce păreau a violență, i-au făcut pe specialiști să alerteze imediat Poliția.

Incidentul a avut loc acum câteva zile, când cea mică a fost adusă în comă, la un spital din Iași. Mama minorei le-a spus medicilor că fetița s-a înecat în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată preț de câteva minute. Din cauza stării grave, copila a fost imediat resuscitată de medici, care au reușit, din fericire, să îi repornească inima.

Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat Gina Ifrim, mătuşa fetei.

Sunt întrebări la care mătuşa şi tatăl micuţei Sofia caută răspunsuri. Fetiţa a ajuns în urmă cu câteva zile, la spital, în stare gravă. Femeia le-a povestit medicilor că s-ar fi înecat în cadă.

„Aceasta le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cada cu apa, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Familia nu crede însă varianta mamei.

„Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au intrebat unde a trăit copilul ăsta?”, a mai declarat mătuşa copilei. Când au văzut în ce stare este medicii au început imediat manevrele de resuscitare. A fost intubată și pusă pe ventilație mecanică și abia apoi a fost transferată către spitalul de copii.

„Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiza de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

„După părerea mea ei cred că nu de la căzătură in cadă a ajuns așa. Cum poți să cazi, să ia atâtea lovituri și urme mai vechi?”, mai spune mătuşa fetei.

Unele urme de pe corpul fetiţei ar fi fost făcute chiar de către mama ei. Potrivit unor surse femeia ar fi declarat că, în stare de şoc, ar fi muşcat-o în încercarea de a o face să reacţioneze.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Sursa: Antena3

Citește și Prima zi de școală stă sub semnul incertitudinii din cauza pandemiei 

Lasa un comentariu