Mihai Chirica anunț despre viitorul lui Poli Iași: „Ne concentrăm să revenim acolo unde am fost. În Liga 2 economisești și bani, și timp”

Mihai Chirica anunț despre viitorul lui Poli Iași. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a vorbit pentru prima dată după retrogradarea lui Poli Iași în Liga 2. Într-o intervenție la Radio HIT Iași, edilul este de părere că Poli Iași ar trebui să continue în eșalonul secund,

În opinia sa, o eventuală pornire din Liga a 4-a cu o altă echipă ar fi „dezastruoasă”.

Cred că o plecare din Liga a 4-a ar fi dezastruoasă. Să treci prin trei ligi de fotbal cu echipa te costă foarte mult. Doar traseul natural și de succes înseamnă trei ani întârziere, în cazul în care câștigi toate ligile și te îndrepți spre Liga I. Din Liga 2 economisești și bani, și timp și poți spera la o reașezare în Liga I mult mai devreme. Eu nu cred că ar trebui să luăm în calcul Liga a 4-a”, a declarat primarul Mihai Chirica la Radio HIT Iași.

Întrebat dacă municipalitatea va susține echipa în al doilea eșalon, edilul a declarat că speră să găsească înțelegere la consilierii locali:

 „Cred că nici nu se va mai putea altfel, pentru că deja am ieșit din liga profesionistă. Acum toate lucrurile se îndreaptă spre o altă abordare. E nevoie de multă înțelepciune. Dacă trebuie ca eu personal să nu am niciun contact cu această echipă, nu voi avea niciun contact cu echipa. Atâta timp cât consilierii se îndreaptă ca să sprijine, să nu considere că este un vehicul personal sau un vehicul de campanie. Am văzut că se mai speculează acest lucru.

Mihai Chirica anunț despre viitorul lui Poli Iași: „Există prevedere bugetară”

Primarul a mai spus că există prevedere bugetară pentru clubul de fotbal în Liga 2, iar cu o parte din bani ar putea fi achitate datoriile din sezonul în curs, către jucători, staff și ceilalți angajați.

Datoriile către jucători? Nu știu, depinde de Consiliul Local. Noi prevedere bugetară avem. Deci putem să încercăm să croim un campionat viitor, dar asta depinde de Consiliul Local. Bănuiesc că ar fi fost foarte bine pentru moralul echipei, mai ales după eșecul cu Voluntari, dacă s-ar fi întrunit Consiliul Local, așa cum era firesc, să dea o gură de oxigen echipei. Măcar la nivel aproape teoretic. Pentru că suma nu acoperea nici măcar o lună de salariu, dar aducea un plus de încredere jucătorilor. Dar nu au vrut să o facă tot din orgoliu”, a declarat Chirica.

Lasa un comentariu