Medicii ieșeni i-au salvat viața unei femei, iar acum aceasta poate merge din nou

Medicii ieșeni i-au salvat viața unei femei de 51 de ani și i-au redat speranța de a merge din nou. Aceasta a fost operată cu succes de tumoră vertebrală, o metastază vertebrală D7 și D8 cu extensie spre două coaste și cu invazie toracică.

Pacienta în vârstă de 51 de ani a ajuns în unitatea noastră medicală suferind deja de parapareză. În urma investigațiilor efectuate de către echipa medicală am descoperit o tumoră vertebrală complexă, vorbim despre o metastază vertebrală D7 și D8 cu extensie spre două coaste și cu invazie toracică. Practic RMN-ul a evidențiat o tumoră care eroda doi corpi vertebrali și ștrangula măduva cu extindere spre două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a salva viața pacientei, reușind să obținem o rezecție maximală a tumorei”, a transmis Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Medicii ieșeni i-au salvat viața unei femei

EXCLUSIV! Accident rutier pe Bulevardul Independenței‬.

Medicii ieșeni i-au salvat viața unei femei

Potrivit declarației medicului Lucian Eva, operația a durut câteva ore și, din fericire, a fost un real succes. Pacientei i s-au extirpat parțial două coaste, aceasta a putut merge pe propriile picioare după doar câteva zile.

Intervenția chirurgicală a durat câteva ore și a fost un real succes. Pacienta a reușit la doar câteva zile de la operație să facă primii pași.În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești”, a declarat dr. Lucian Eva.

Video aici.

Lasa un comentariu