Mascații au descins la Apele Române Iași și la primăriile a două comune

Se fac percheziții la instituția condusă de directorul Petru Avram. Procurorii DNA însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice din biroul său și de la serviciul de personal al instituției. Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, s-a recomandat într-un reportaj Recorder drept ”animal politic”. Scandalul a plecat de la angajarea unei foste chelnerițe pe post de inginer la Apele Române.

„Am văzut așa ceva doar în filmele SF”, spune un angajat profund impresionat de secvențele din aceste momente de pe holurile instituției, relatează Alex Nedea, de la Recorder.ro.

Conform primelor informații, procurorii DNA au făcut percheziții în această dimineață la sediul Apelor Române – filiala Iași, la Administrația Bazinală Prut Bârlad, la Primăria Vatra Moldoviței și la Primăria Victoria.

Săptămâna trecută procurorii DNA au ridicat documente de la sediul central de la București al „Apelor Române”, iar ancheta pare să avanseze. Jurnaliștii de la Recorder au dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Abia după câteva ore de la acțiune, cei de la DNA au transmis un comunicat vag. Se pare că au fost descinderi și la Vatra Moldovitei, de unde ar fi venit prin detașare cei doi, nepoata primarului și tatăl directorului general adjunct de la Administrația Națională Apele Române.

Redăm comunicatul DNA:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Lasa un comentariu