Maricel Popa, apel către „vremelnicii” șefi liberali de la Consiliul Județean: „Nu vă mai bateți joc de sănătatea ieșenilor! Redeschideți spitalul mobil!”

Prezent în emisiunea Dezbaterea Zilei, senatorul PSD Maricel Popa lansează un nou apel către Președintele Consiliului Județean și Prefectul județului, să trateze lucrurile cu maximă seriozitate pentru a evita cât mai mult pierderile de vieți omenești și pentru a nu bloca total economia locală.

Vezi emisiunea DEZBATEREA ZILEI | DE CE NU FUNCTIONEAZA SPITALUL MOBIL?

Totodata, într-o postare pe pagina personală de facebook, fostul președinte CJ susține ca „#Spitalul mobil de la #Lețcani este #funcțional.” Ploaia din această dimineată i-a dat prilejul lui Maricel Popa să verifice dacă plouă în complexul medical modular instalat la Lețcani: „Am constatat că nicăieri nu există nicio picătură de apă. Mai mult, din discuțiile cu reprezentanții Euronest, am înțeles că toate deficiențele constatate de instituțiile de control ale statului au fost remediate. De asemenea, temperatura în saloane era de 23.9° și tot sistemul de încălzire și electricitate funcțional”.

Spitalul amplasat la Lețcani este închis de pe 14 ianuarie, autoritățile invocând mai întâi necesitatea dezinfecției, apoi mai multe deficiențe găsite după diferite controale trimise acolo.

La ultima ședința a Consiliului Județean, actualul președinte Costel Alexe a părut surprins să afle că toate documentele de conformitate cerute, alături de cele care arată remedierea anumitor neconformități, fuseseră trimise de mai bine de două săptămâni de către echipa Euronest, atât Ministerului Sănătății cât și Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

„Fac un nou apel către vremelnicii șefi liberali de la Consiliul Județean: Nu vă mai bateți joc de sănătatea ieșenilor! Redeschideți spitalul mobil!”, își încheie Maricel Popa mesajul de pe Facebook.

Lasa un comentariu