Maia Morgenstern la Iași, într-un spectacol de excepție miercuri seara

Maia Morgenstern la Iași! Un moment cu totul aparte va avea loc în seara zilei de 30 iunie, începand cu ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național Iași, când Maia Morgenstern va susține spectacolul încarcat de emoție „Nu sunt eu”, Maia Morgenstern – o biografie.

În fiecare an, la sfârșitul lunii iunie, Municipalitatea ieșeană organizează comemorarea Pogromului de la Iași, unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria României. Este foarte important să ne cunoaștem și să ne asumăm trecutul, pentru ca astfel de orori să nu se mai repete și să transmitem generațiilor viitoare lecția toleranței și a respectului.

Având în vedere că anul acesta se împlinesc 80 de ani de la evenimentele tragice din 1941, în timpul cărora peste 13.000 de evrei și-au pierdut viața, Primăria Municipiului Iași, Comunitatea Evreilor din Iași, Consiliul Județean Iași și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și a Xenofobiei, și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează în perioada 28-30 iunie 2021 un eveniment major de omagiere și păstrare vie a memoriei victimelor, la care sunt așteptate să participe personalități din întreaga lume, eveniment ce include o serie de activități comemorative, științifice și culturale.

Urmăriți pagina de Facebook a Ateneului din Iași.

Lasa un comentariu