Mai multe locuri pentru admiterea la Universitățile din Iași

Mai multe locuri pentru admiterea la facultate, la iași. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (IULS) oferă mai multe locuri pentru admitere în acest an. 

La UMF vor fi scoase la concurs 791 locuri fără taxă şi 585 locuri cu taxă în lei. Dintre locurile fără taxă, candidaţii care au absolvit licee din mediul rural le sunt repartizate 40 locuri, 10 locuri absolvenţilor de liceu care provin din sistemul de protecţie socială, 6 locuri pentru rromi şi 44 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Studenţii internaţionali au la dispoziţie 630 de locuri pe cont propriu valutar, unde taxa este de 5.000 de euro pe lună. De asemenea, mai sunt 35 de locuri cu taxă în lei pentru a II-a facultate, repartizate astfel: 10 – Medicină, 7 – Asistenţă Medicală Generală, 2 – Nutriţie şi dietetică, 5 – Medicină Dentară, 2- Tehnică Dentară, 2 – Asistenţă de profilaxie stomatologică, 5 – Farmacie, 2 – Bioinginerie, 2 – Balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

Mai multe locuri pentru admitere. IULS a primit peste 1.500 de locuri

La IULS, anul acesta au fost primite peste 1.500 de locuri pentru admiterea din iulie 2021, atât la licenţă, cât şi la master. Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu este de 992. Dintre care 680 locuri sunt cu finanțare de la buget (cu 30 mai multe decât în anul precedent), 43 locuri sunt pentru români de pretutindeni, iar 269 locuri sunt cu taxă.

Pentru absolvenții liceelor din mediul rural sunt prevăzute 28 de locuri. De asemenea, Universitatea a primit mai multe locuri pentru românii de pretutindeni. Noutatea este că pentru viitorii studenți din Republica Moldova cazarea va fi gratuită în căminele instituției.

În ceea ce privește studiile de masterat, absolvenții de facultate au la dispoziție 607 de locuri, dintre care 470 sunt de la buget (tot cu 30 mai multe față de 2020).

Mai multe informații aici.

Lasa un comentariu