Mai multe familii refuză să-și transfere copii bolnavi de COVID în stare critică în Germania pentru că s-ar face experimente pe ei

Chiar dacă criza sanitară este tot mai accentuată, iar numărul de cazuri de Covid crește de la zi la zi, medicii vin cu un mesaj uluitor. Pe paturile de spital se găsesc pacienți tineri, iar familiile refuză să fie transferați pentru că acolo ,,se fac experimente”.

Avem pacienți tineri, intubați, pentru care familia refuză să-și dea acordul să fie transferați în străinătate. Apropiații cred că acolo se fac experimente pe ei”.

Numai la Institutul Marius Nasta, din Capitală, din patru pacienți acceptați pentru a fi tratați în Germania, doar doi au plecat. În cazul celorlalți, rudele s-au opus.

Cel mai tânăr pacient internat în ATI la Marius Nasta are doar 27 de ani. A ajuns în urmă cu o săptămână, dar starea lui s-a agravat de curând și a fost intubat. Nu este vaccinat și nu are alte probleme de sănătate. Medicii încearcă să îl salveze.

Tânărul a fost evaluat de medicii veniți din Germania, care au vrut să îl transfere la Hamburg, familia însă a refuzat. Motivul invocat este pentru că aceștia se tem că nemții îl vor supune unor experimente.

Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”, a declarat Dr. Claudiu Ruscu, medic ATI Marius Nasta pentru protv.

Mai revoltator este faptul că teoriile halucinante ale familiei erau împărtășite și de tânărul, aflat acum în stare gravă. 

Mai multe aflați aici.

Lasa un comentariu