LUMINA ORTODOXIEI | UN MUSULMAN IN PELERINAJ LA SFANTA PARASCHEVA

Invitat: Mustafa Iakub DIKTAS | doctor

16 octombrie 2020

Viața creștinului este asemenea unei călătorii a cărei finalitate este Împărăția Cerurilor, pentru cei care cred în viața veșnică dăruită de Hristos Domnul. Deplasarea în locurile sfinte unde s-au nevoit pustnici, mari duhovnici, atingerea sfintelor moaște ajută la sporirea duhovnicească, la îmbogățirea spirituală și culturală.

Invitatul emisiunii „Lumina Ortodoxiei” este Mustafa Iakub Diktas, antropolog. El a absolvit Facultatea de Antropologie din Istanbul, a susținut teza de doctorat cu tema „Locuri sfinte, împărțite” la Paris, a finalizat studii postdoctorale la Facultatea de Antropologie din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim, iar din 2017, în fiecare an,  a venit în pelerinaj la Iași, la moaștele Sf. Cuv. Parascheva, drept mulțumire pentru ajutorul primit din partea sfintei.

„Sunt credincios practicant dar de asemenea, o iubesc pe Sfânta Parascheva. Categoric pot să spun că ˂Ea este Sfânta mea˃ (…) Este cu adevărat extraordinar să fiu aici (în Iași), iubesc să fiu aici, iar voi sunteți foarte norocoși că o aveți pe Sfânta Parascheva în Iași”, a declarant Mustafa Diktas.

Realizatorul emisiunii: Pr. Gheorghe Mihăilă

Lasa un comentariu