Liderul AUR, George Simion: Ministrului Agriculturii, ce pot să-i zic? ”Că e de porc!”

Ministrul Agriculturii vrea să distrugă agricultura şi micul producător, a afirmat luni liderul deputaţilor AUR, George Simion, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură în plenul Camerei Deputaţilor.

”Pentru domnul ministru al Agriculturii, care a revenit, ce pot să-i zic? Că e de porc. Ori că se limitează la 5, ori că se limitează la 6, numărul de porci pentru gospodăriile agricole, pentru gospodăriile rurale, pentru micul producător nu este normal. O scroafă face purceluși 6, 7, 8. Ce să facă? Încalcă legea. 100.000 de porci au fost omorâți de la începutul anului pentru a evita pesta porcină care nu a fost împiedicată niciun fel în România.” – a declarat Simion în plenul Camerei Deputaților.

Liderul AUR l-a mai acuzat pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, că vrea să distrugă agricultura.

“E vreo problemă? Nu cred că e nicio problemă în afară de această moţiune şi acest ministru care vrea să distrugă agricultura, care vrea să distrugă micul producător, care vrea să distrugă zootehnia în România, care vrea să distrugă creşterea de cereale. (…) Este penibil se se întâmplă în Parlamentul României, la nivel de democraţie”, a afirmat Simion, potrivit Agerpres.

El a reclamat cu acest prilej faptul că din 27 ianuarie parlamentarii din grupul AUR “n-au mai putut depune nicio interpelare parlamentară, pentru că au fost vacanţe, a fost “15 martie, alte blaturi” între parlamentari.

“Da, suntem la moţiune, dar dacă nu avem pârghii parlamentare, nu ne daţi microfonul, unde vreţi să le transmitem? Da, o să mergem în stradă, pentru că nu ne lăsaţi alte opţiuni la îndemână. (…) Ne împingeţi cu asemenea gesturi în afara ecuaţiei parlamentare şi nu este bine”, a susţinut Simion.

El a mai susţinut că membrii AUR vor protesta față de restricțiile Covid-19, deoarece ”voi sunteţi adevăraţii extremişti” – fără să precizeze la cine se referă.

“Suntem de partea românilor şi aseară în multe oraşe din ţară români liberi au ieşit în stradă pentru că suportă restricţiile în starea de alertă. (…) Acolo ne ducem şi noi acum, să protestăm în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în faţa prefecturilor din toată ţara, pentru că nu acceptaţi democraţia, că nu acceptaţi dialogul şi pentru că voi sunteţi adevăraţii extremişti. Ăsta este virusul care a făcut cel mai mult rău în România în ultimii 31 de ani – felul în care aţi condus totalitar, antidemocratic de pe aceste bănci, fotolii moi, România. (…) Românii nu sunt de acord cu aceste restricţii absurde, inutile, care nu vor împiedica creşterea cazurilor de virus”, a mai afirmat Simion.

Sursa: Stirile Protv

Lasa un comentariu