La Școala Gimnazială ,,Ștefan Bârsănescu” din Iași o clasă a fost suspendată. Un elev a fost confirmat cu COVID-19

O clasă a fost suspendată la Școala Gimnazială ,,Ștefan Bârsănescu” din Iași, deoarece un elev a fost confirmat cu COVID-19.

În total, 2 elevi, un cadru didactic și 1 cadru didactic auxiliar au fost confirmați pozitiv de la reluarea cursurilor.

Vom reveni cu detalii.

Citește și Ce se va întâmpla cu școlile din România după vacanța de Paște.

Florin Cîțu a anunțat, luni seară, la TVR, că pe 5 mai elevii se vor întoarce în sălile de curs după aceleași scenarii de dinainte de vacanță.

,,În acest moment, ce este clar pentru toată lumea – se redeschid școlile în scenariile pe care deja le avem, pentru că, până la urmă, trebuie să fim foarte clari – școlile nu au fost închise, au fost în vacanță. Elevii au fost în vacanță, au fost cele două sărbători de Paști și atunci a fost o vacanță. Nu s-a schimbat nimic, n-au fost închise. Elevii vin din vacanță în scenariile pe care le aveam înainte”, a transmis Florin Cîțu.

“În ceea ce privește testele, Ministerul Sănătății cu Ministerul Educației vor discuta și vor ajunge la o soluție până săptămâna viitoare. Am încredere că vor găsi soluția”, a declarat Cîțu, răspunzând unei întrebări despre timpul scurt rămas. “Am încredere că vor găsi o soluție și vom vedea cum vor face până săptămâna viitoare”, a mai spus premierul.

Potrivit prim-ministrului, din testele trimise de DSP-uri către Ministerul Educației, s-au folosit foarte puține – aproximativ 2%.

Lasa un comentariu