ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, internat cu o formă gravă de COVID-19, la un spital din Iași

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, este internat într-un spital din Iași, intubat, după ce a fost depistat pozitiv și a dezvoltat o formă gravă de COVID-19, potrivit stirisuceava.net.

Informații privind starea de sănătate a ierarhului nu au fost până acum comunicate oficial de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile. 

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, internat cu o formă gravă de COVID-19

La scurt timp, şi Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2. ÎPS Calinic a fost tratat iniţial la în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar ulterior starea sa s-aagravat şi a fost transferat la un spital Iași.

Reamintim că precedentul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în mai 2020 din cauza COVID-19, la Institutul Matei Balş din Capitală. 

Citește și Cel mai mic pacient cu Covid de la Iaşi are o lună. Sunt 13 copii internați

Cel mai mic pacient cu Covid de la Iaşi are o lună! Numărul copiilor depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat în continuare în judeţul Iaşi. Ieri, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi se aflau internaţi 13 pacienţi pozitivi, cu vârste cuprinse între o lună şi 15 ani.

Medicii susţin că patru dintre ei au nevoie de terapie intensivă, doi dintre copii fiind chiar intubaţi şi ventilaţi mecanic, cu o stare foarte gravă. Ceilalţi doi copii din ATI au forme moderate, însă sunt dependenţi de oxigen. Restul de nouă pacienţi pozitivi internaţi în zona roşie a spitalului primesc îngrijiri medicale din partea medicilor pediatri.

Lasa un comentariu