Investiţie de 1 milion de euro într-o afacere cu ambalaje biodegradabile

Dragoș Petrescu, unul dintre juratii de la “Imperiul Leilor”, explică cum i-a convins un antreprenor din Iași pe jurații emisiunii să investească 1 milion de euro în afacerea sa:

Dragoș Petrescu: ”Nu a fost foarte dificil pentru că Tiberiu Stoian nu este un antreprenor la început de drum. Noi i-am evaluat afacerea în ”Imperiul Leilor” la 4 milioane de euro. Așadar, i-am oferit posibilitatea să treacă la pasul următor pentru afacerea lui. Cred că putem duce afacerea lui de 4 milioane de euro la peste 10 milioane mult mai rapid decât ar fi putut el singur. Componenta ambalajelor bio degradabile este extrem de importantă pentru viitor. În acest an vor fi restricții serioase pentru alte segmente din această piață a ambalajelor, în special pentru firmele care folosesc material plastic”.

De unde ați avut bani sa investiți?

Dragoș Petrescu: ”Banii nu umblă pe stradă singuri. Este foarte important ca după ce ai găsit antreprenorul potrivit să treci printr-un proces de verificare, iar mai apoi să realizezi investiția promisă. În cazul lui Tiberiu Stoian, el a trecut cu brio aceste etape de verificare și astăzi suntem parteneri. Banii provin din conturile mele personale”.

Ce veți face cu acești bani?

Tiberiu Stoian: ”Dorim să extindem parcul de utilaje al fabricii noastre. Pentru că așa cum spunea și Dragoș Petrescu trebuie neapărat să creștem capacitatea de producție, iar în domeniul industrial utilajele fac diferența. Investiția de 1 milion de euro reprezintă doar primul pas pentru că investiția totală este mult mai consistentă. Până la sfârșitul anului de dorim să creștem cu cel puțin 30% capacitatea totală de producție”.

Vezi și emisiunea Povești de Succes cu Tiberiu Stoian

Sursa: Stirile ProTV

Lasa un comentariu