Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat. Trei pacienți au decedat

Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, medicii fiind nevoiți să ventileze manual pacienții în ambulanțe, iar autoritățile au activat codul roșu. Ulterior, s-a început transferul bolnavilor la alte unități medicale. În spital erau internați peste 150 de pacienți cu COVID-19, din care aproximativ 90 necesitau suport de oxigen, 15 dintre ei fiind la ATI. Două paciente au murit, iar managerul spitalului afirmă că nu este clar „100% dacă decesul lor a fost din cauza lipsei de oxigen din momentul respectiv”. Ulterior, a mai murit o pacientă transferată la Spitalul Județean.

Unul dintre pacienţii de la secţia ATI de la Târgu Cărbuneşti transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce spitalul a rămas fără oxigen pentru bolnavii de COVID a murit. Este al treilea deces în rândul pacienților de la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce s-a stricat instalația de oxigen, medicii fiind nevoiți să ventileze manual bolnavii în ambulanțe, iar apoi să îi transfere la alte spitale.

Inspectoratul de Poliție Gorj anunță că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătorii Târgu Cărbunești, urmând să fie înaintat Parchetului Curții de Apel Craiova.

Zeci de ambulanțe sunt la unitatea medicală unde peste 80 de pacienți au nevoie de oxigen.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

Potrivit lui Iacobescu, în secția ATI sunt internați 15 pacienți Covid, iar în tot spitalul sunt 100 de bolnavi.

„Situația a apărut acum o oră. Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Târgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă”, a adăugat prefectul.

”Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Tg-Cărbunești. A fost solicitat sprijin din județele invecinate. În acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulanțele către alte spitale”, a transmis ISU Gorj.

Sursa: Hotnews.ro

Citește și Mamă şi fiică au murit una lângă alta, în secţia UPU din Iaşi: „Întâi s-a dus fata. Cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da”

Lasa un comentariu