Ingineri din Iaşi au contribuit la dezvoltarea dispozitivului Surface Duo, dezvoltat de Microsoft

Ingineri din Iaşi au contribuit la dezvoltarea dispozitivului Surface Duo, dezvoltat de Microsoft.

Movial România, centrul din Iaşi al companiei globale de servicii de inginerie şi proiectare software Movial are sediul central în Helsinki, Finlanda. Compania este specializată în dispozitive mobile şi încorporate, încheind anul 2020 cu o creştere spectaculoasă a profitului net, ajungând până la 36,2 milioane de lei, scrie ZDI.

Ingineri din Iaşi au contribuit la dezvoltarea dispozitivului Surface Duo

Compania este specializată în dispozitive mobile şi încorporate. În urmă cu un an, mai exact în iulie 2020, Microsoft a preluat operaţiunile locale ale Movial România, urmând ca angajaţii din Iaşi să lucreze la dezvoltarea platformelor Android pentru dispozitivele Microsoft.

Astfel, urmare a acordului, 60 de angajaţi din Iaşi s-au alăturat organizaţiei Microsoft Devices, punând umărul la dezvoltarea sistemului de operare bazat pe Android pentru Surface Duo, noul dispozitiv cu ecran dublu de la Microsoft. Este un gadget format din două ecrane separate care poate fi folosit similar cu o carte. Dacă este pliat către exterior, poate fi folosit ca un smartphone. Totodată, poate rula pe fiecare ecran câte o aplicaţie diferită. 

Mai multe informații citiți aici.

Citiți și Primul caz de Tulpina Delta a ajuns şi la Iaşi.

Lasa un comentariu