În urma unor incendii produse, trei bătrâni rămași fără acoperiș deasupra capului

Trei botoșăneni de 67, 82 și 87 ani au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unor incendii produse, luni, în localitățile Fundu Herții, Rădeni și Havârna, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la Fundu Herții și Rădeni, casele s-au aprins din cauza unui scurtcircuit, iar la Havârna de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

„Primul eveniment, cel de la Fundu Herții, a fost anunțat puțin înainte de ora 18.00. La fața locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă. Când au ajuns, ardeau o parte din bunurile din interiorul casei, precum și acoperișul. Proprietarul, în vârstă de 82 de ani, era ieșit din locuința și nu a avut de suferit din cauza fumului sau a flăcărilor. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au fost protejate de foc o anexă, în care locuia bătrânul, standola și un adăpost de animale”, a relatat Dorina Lupu.

În urma incendiilor, trei bătrâni rămași fără acoperiș deasupra capului

O oră mai târziu, un alt apel la 112 anunța că arde o casă din Rădeni. Pompierii din Flămânzi au ajuns la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă și au constatat că locuința ardea ca o torță. Persoana care stătea acolo a fost scoasă din casă de vecini, până la sosirea forțelor de intervenție.

„Aproape de miezul nopții, alarma a sunat din nou. De această dată pentru că ardea casa unui bărbat din Havârna. Deși stătea într-o locuință socială, din când în când, acesta revenea la vechea casă. Ieri a făcut și focul în sobă, după care a plecat la vecini. În urma lui, jarul căzut din sobă a aprins materialele combustibile. Incendiul s-a extins cu repeziciune la întreaga locuință. Când au ajuns pompierii voluntari din Havârna și Darabani, dar și militarii de la Punctul de Lucru Darabani, casa ardea în totalitate. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a mai spus reprezentanta IJSU Botoșani.

Lasa un comentariu