În România va fi adusă o nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech: 964.080 doze de vaccin

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va fi adusă luni în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-un comunicat transmis AGERPRES. 964.080 doze de vaccin vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Dozele vor fi distribuite la următoarele centre de depozitare: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, aminteşte CNCAV.

Până la acest moment, România recepţionat 9.004.769 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Mai multe informații aici.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTec
O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech

Ieșean cercetat pentru mai multe infracțiuni rutiere. Acesta a tamponat un autoturism și a plecat mai departe.

Ieșean cercetat pentru mai multe infracțiuni rutiere. Poliţiştii Secţiei 5 din Iași au depistat un bărbat, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Din cercetări a rezultat că, șoferul ar fi tamponat în trafic, un autoturism pe Bulevardul Metalurgiei şi şi-ar fi continuat deplasarea.

Acesta a fost găsit ulterior de poliţişti şi testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.