În mai multe zone din oraș au fost aduse trotinete electrice ce pot fi închiriate

În mai multe zone din oraș au fost aduse trotinete electrice ce pot fi închiriate! Primăria Iași a semnat zilele trecute primele abonamente de ocupare a domeniului public pentru Lime și Bolt. Astfel, în perioada următoare, trotinete electrice pot fi închiriate în regim self-service.

„Acest lucru a devenit posibil după inițierea proiectului de regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice prin intermediul platformelor online. Acesta a fost dezbătut împreună cu operatorii economici de mai sus, cu reprezentanții societății civile care activează în sectorul mobilității urbane și cu cetățeni ai orașului. După ce a fost aprobat în Consiliul Local, acest regulament a devenit primul de acest tip din România, iar Iașul este primul oraș care a creat cadrul necesar pentru posibilitatea închirierii trotinetelor electrice. Susținem mobilitatea urbană și soluțiile eco-friendly. Suntem deschiși alternativelor de transport, care pot crește calitatea vieții cetățenilor”, a scris viceprimarul Daniel Juravle pe Facebook.

Trotinetele electrice au fost deja aduse în Rond Copou, Zona ApaVital, Parcul Expoziției, Parcul Copou.

Conectarea și accesul la funcțiile de blocare/deblocare și locomotorii ale trotinetei electrice se face prin intermediul unei aplicații. Astfel, se instalează aplicația, se caută prin GPS trotineta din amplasamentul cel mai apropiat, se scanează un cod QR de pe ghidon și se deblochează trotineta, se face deplasarea cu maxim 24 km/h și se parchează la finalul călătoriei, apoi se plătește online prin intermediul aplicației.

Sursa foto: ZDI

Lasa un comentariu