În locul Hanului Trei Sarmale va fi ridicat un hotel! Proiectul este prevăzut cu 96 de camere și 5 apartamente (FOTO)

Unul dintre cele mai cunoscute hanuri din Iași, dar și din toată zona Moldovei, a fost demolat. Este vorba despre „Trei Sarmale” din zona Bucium, care a fost fost pus la pământ, în această seară, cu excavatoarele!

Hanul Trei Sarmale, din Iași, a devenit istorie! Noul proiect vizând modernizarea hanului care a făcut istorie vreme de sute de ani păstrează elementele arhitecturale tradiționale moldovenești dar presupune o extindere semnificativa a hanului, triplându-se practic capacitatea acestuia. Conform planurilor, suprafața construită desfășurată a hanului va fi de 3.842 mp.

La mansarda hanului, in suprafață de 1.031 de m.p. sunt prevăzute 16 camere si 3 apartamente, amenajate in același stil tradițional romanesc, dar la un confort de 4 stele. În spatele hanului, la poalele pădurii se propune amenajarea unei terase spațioase in care clienții sa se răcorească cu un șpriț sau cu o bere in zilele toride de vara, conform ziarulevenimentul.ro.

Extinderea hanului va însemna si un al doilea restaurant cu o intrare complet separata, menit sa deservească clienții hotelului si pentru mese festive.

Suprafața totala a restaurantelor va fi de 1.359 m.p., iar bucătăriile 450 m.p. Construirea unei clădiri cu o suprafata desfasurata de 4609,23 mp, cu funcțiuni multiple: spatii comerciale, spatii de cazare in regim de hotel si/sau locuințe.

Proiectul de hotel este prevazut cu 96 de camere si 5 apartamente. Teren si proiect pentru 30 locuri de parcare pentru clienții hanului. Suprafața totala a terenului pe care se propune realizarea acestui proiect este de 5.000 m.p.

Lasa un comentariu