Pentru locuitorii Municipiului Iași, octombrie a devenit cea mai neagră lună de la Primul Război încoace după statistica morților

70% mai multe decese în luna octombrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în municipiul Iaşi! O cercetare în arhivele Evidenţei Populaţiei arată că o astfel de situaţie tragică nu a mai fost înregistrată din 1917, în perioada Primului Război Mondial. O treime din numărul ieşenilor din municipiu reşedinţă de judeţ, decedaţi pe perioada pandemiei, au fost înregistraţi în luna octombrie.

Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Iaşi a înregistrat în octombrie nu mai puţin de 931 de decese, mai mult decât dublu faţă de o perioadă normală. Asta, spre comparaţie, în luna octombrie a anului 2020, când era cel de-al doilea val, au fost înregistrate 549 de decese. În luna octombrie a anului 2019, au fost înregistrate 470 de decese în municipiul Iaşi, adică aproximativ jumătate faţă de cele înregistrate anul acesta.

Jumătate din decesele din octombrie 2021 sunt la pacienţi confirmaţi cu COVID. Din cele 564 de persoane decedate din municipiul Iaşi, 258 sunt persoane confirmate cu COVID 19 şi cu domiciliu în judeţ. 

Mai multe citiți pe ZDI.

Lasa un comentariu