VIDEO. Imagini în premieră cu cel mai performant laborator din România – Gamma Knife

Imagini în premieră cu cel mai performant laborator din România – Gamma Knife

“Suntem în grafic cu desfășurarea pregătirilor de amenajare a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.

Până în prezent s-au descărcat și introdus în buncăr (locația Laborator Leksell Gamma Knife Spitalului de Neurochirurgie Iași) capul de iradiere (RU) al LGK Icon, instalația de încărcare surse în capul de iradiere (loading machine) care după încărcarea surselor va fi exportată la producător, celelalte părți componente ale echipamentului (talpa, masa, etc.). Containerul cu surse va sosi în seara aceasta și se va introduce în buncăr. Miercuri se vor introduce sursele în aparat și începe instalarea propriu-zisă a echipamentului.

În luna decembrie a anului 2020 v-am prezentat primele lucrări de realizare a buncărului care deservește Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. În mai puțin de patru luni am reușit să construim și să pregătim astăzi amenajarea Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.

Vorbim despre o premieră la nivel național, despre un proiect de anvergură europeană care ridică Iașul, implicit Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” pe harta unităților sanitare performante și care deservește nu doar pacienților din Regiunea de NE, ci tuturor bolnavilor din țară.

Pacienții vor putea beneficia de una din cele mai performante proceduri medicale în domeniul neurochirurgiei și anume: tratamentul fără bisturiu.

Am investit toate resursele noastre pentru a oferi cea mai eficientă și rapidă soluție pentru problemele medicale ale pacienților.

Cu proiectul Gamma Knife ne aliniem statelor europene, oferindu-le pacienților noștri posibilitatea de a fi vindecați printr-o metodă unică, fără a interveni chirurgical.

Vă punem la dispoziție cele mai dezvoltate metode în tratamentul bolilor care afectează creierul. Toate aceste elemente, aparatura performantă, calculul structurii, grosimea pereților au importanța lor, dar cel mai important lucru este de fapt echipa medicală.

Avem o echipă complexă care se va ocupa și va implementa acest proiect. În primul rând este o echipă formată din neurochirurgi dedicați, de radioterapeuți, de fizicieni, experți în fizică nucleară care să poată pune în practică acest proiect.”, a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Evenimentul reprezintă o confirmare că orașul Iași a devenit un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.

https://fb.watch/4_Vr4UzZ1Y/

Lasa un comentariu