Iaşi: Premiile de excelenţă SFR, pentru actorii Rodica Mandache şi Ion Dichiseanu şi regizorul Dan Piţa

Actorii Rodica Mandache şi Ion Dichiseanu, precum şi regizorul Dan Piţa vor primi în semn de apreciere pentru întreaga activitate, premii de excelenţă ale celei de-a XII-a ediţii a festivalului de film românesc, intitulat Serile Filmului Românesc (SFR).

Actriţa Rodica Mandache şi regizorul Dan Piţa se vor întâlni cu publicul ieşean în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc, organizat în perioada 11-15 august.

În timpul festivalului, actorul Ion Dichiseanu, invitat la ediţiile SFR din anii trecuţi, va fi omagiat în prezenţa colegilor de scenă, moment în care vor fi prezentate fragmente din viaţa marelui artist.

Conform surse citate, evenimentele dedicate celor trei artişti vor debuta miercuri, 11 august, de la ora 16,00, la Ateneul Naţional din Iaşi, cu vernisajul expoziţiei Republica Rodica, organizat în onoarea actriţei Rodica Mandache.

Recital Rodica Mandache

Vineri, 13 august, în Piaţa Unirii, la ora 19,00, în cadrul CINExcelenţa, va fi organizat un recital Rodica Mandache – Doamna fără nimeni, invitatul special fiind actorul Marius Manole. De asemenea, în timpul acestui eveniment celebrei actriţe îi va fi înmânat premiul de excelenţă pentru întreaga carieră.

Tot vineri, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, de la ora 21,30, va fi o proiecţie a filmului „Mai presus de orice”, o producţie din 1980, a cărei regie este semnată de Nicolae Mărgineanu şi Dan Piţa.

De asemenea, sâmbătă, 14 august, la Cinema Ateneu, de la ora 17,30, va fi proiecţia filmului „Visul unei nopţi de iarnă”, o producţie din 1980 semnată de regizorul Dan Necşulea. La eveniment sunt invitate să participe Rodica Mandache şi Irina-Margareta Nistor.

Duminică, 15 august, în Piaţa Unirii, de la ora 19,00, va fi organizată Gala de închidere SFR 12, în cadrul căreia se va desfăşura spectacolul „Declaraţie de drag… de film” cu Adrian Păduraru. De asemenea, va fi un moment In Memoriam Ion Dichiseanu în care vor fi desfăşurate fragmente din spectacole, filme, muzică în prezenţa fiicei marelui artist, Ioana Dichiseanu, căreia i se va înmâna Premiul de excelenţă In Memoriam – Ion Dichiseanu, mai menţionează comunicatul organizatorilor festivalului.

Sursa : AGERPRES

Lasa un comentariu