Iași: Pietonalul Ștefan cel Mare se va extinde din 2022

Pietonalul Ștefan cel Mare se va extinde din 2022! În plenul Consiliului Local a fost propusă extinderea zonei pietonale din centrul municipiului Iași, începând cu 2022.

Potrivit primarului Mihai Chirica, proiectul prevede ca pietonanul Ștefan cel Mare și Sfânt se va întinde până la intersecția cu Casa Modei, iar ulterior va fi extins până în Piața Unirii.

„Pietonalul nu se oprește la Palatul Culturii. Noi vom deschide pietonalul până la Casa Modei începând cu anul viitor. Avem deja avizul de la Poliția Rutieră. Am avut dezbateri cu oamenii care au comerț acolo ca să iasă cu terasele. Vrem să transferăm traficul către Independenței. Trebuie să se ajungă cu pietonalul extins până la Piața Unirii”, a spus primarul Mihai Chirica.

Printre proiectele avizate de plenul Consiliului Local a fost și cel legat de construirea noului pasaj subteran din zona centrală a municipiului Iași. Totodată, Primarul Mihai Chirica a precizat că au avut loc discuții cu Poliția Rutieră pentru extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția cu Casa Modei.

Citește și Până luni dimineaţa, cod galben de ninsoare în zece judeţe din România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, valabilă până luni dimineaţa în zonele de munte din 10 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 noiembrie, ora 20:00 – 29 noiembrie, ora 10:00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Judeţele vizate parţial de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Meteorologii avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului şi în sudul Banatului, al Transilvaniei şi pe litoral. În zilele următoare, local şi temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului şi ninsori. AGERPRES

Lasa un comentariu