FOTO/VIDEO: Protest la Palatul Parlamentului, Camera Deputaților și la Senat împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii se opun introducerii certificatului verde la locul de muncă.

Circa 1.500 de persoane continuă să manifesteze în preajma Palatului Parlamentulului. Câţiva protestatari au forţat întrarea dinspre Senat şi au incercat să intre în clădire, dar forţele de ordine au reuşit să-i oprească.   Grupuri de manifestanţi se află la fiecare dintre intrările în curtea Palatului Parlamentului.

Printre manifestanţi sunt lideri ai AUR, George Simion şi Claudiu Târziu, copreşedinţi ai formaţiunii politice.   Forţele de ordine, prezente în număr mare la faţa locului, au desfăşurat garduri de protecţie pentru a bloca accesul.  

Ca urmare a desfăşurării acestei manifestaţii publice, Brigada Rutieră a dispus restricţionarea traficului rutier pe bd. Naţiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Haşdeu şi bd. Libertăţii, precum şi pe banda I de circulaţie de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertăţii către Hotel Marriot.   

„Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.” transmite Brigada Rutieră.

George Simion a declarat într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00, însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului, transmite adevărul.ro.

Protestatarii strigă „Libertate”, „Venim peste voi”, „Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus. 

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”. „Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el. 

„Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion. 

Citește și Haos după protestul CFR! Trenurile au sute de minute de întârziere

Lasa un comentariu