Fostul deputat Petru Movilă în „pole position” pentru funcția de city manager?

Fostul deputat Petru Movilă în „pole position” pentru funcția de city manager? Surse politice spun că astfel de discuţii au fost iniţiate încă din luna februarie a acestui an, iar, în această perioadă, ar urma să se concretizeze. Totuşi, pe lista scurtă mai există şi alte cel puţin trei nume, dar liderul PMP Iaşi ar fi în „pole-position”. Contactat telefonic, Petru Movilă nu a confirmat şi nici nu a infirmat această „variantă de lucru”, dar a admis că au existat discuţii în acest sens.

„Suntem într-o alianţă locală, în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, şi orice variantă de lucru este posibilă. Important este ca rezultatul acestei alianţe să aducă stabilitate şi proiecte pentru ieşeni, cu proiecte finanţate din fonduri guvernamentale şi europene”, ne-a declarat fostul deputat Petru Movilă.

Postul de city-manager a devenit vacant după ce fostul administrator public Gabriel Harabagiu a fost demis din funcţie de către primarul Mihai Chirica, având în vedere implicarea amândurora în dosarul „Zoiosu”. De precizat că Harabagiu a fost, la acel moment, plasat sub control judiciar.

Fostul deputat Petru Movilă în „pole position”

Cu Petru Movilă city-manager, Mihai Chirica şi-ar putea asigura, în continuare, votul celor doi consilieri PMP din Consiliul Local, în condiţiile în care edilul are de partea lui o majoritate „fragilă” formată din colegii lui liberali, PMP şi consilierul „răzvrătit” din USRPLUS, Cezar Baciu.

Citiți mai mult pe Ziarul de Iași

Lasa un comentariu