Femeia care a murit în accidentul de aseară de la Movileni se numește Liliana Mesteru. A murit la câțiva metri de casă

Femeia care a murit în accidentul de aseară de la Movileni se numește Liliana Mesteru, avea 54 de ani și doi copii – o fată și un băiat.

La ora 22, aseară, ea a mers la un teren aflat pe marginea drumului cu un sac pentru a culege plante pentru animalele din gospodărie. După ce a umplut sacul, aceasta s-a îndreptat spre casa în care locuia cu soțul, de profesie taximetrist.

În timp ce se deplasa pe marginea șoselei, pe sensul în care sa poată fi observată de mașinile care veneau din față, din spate s-a apropiat un autovehicul care circula cu viteză. Acestea circula dinspre Potângeni, către Iași iar în interior se aflau muncitorii de la una dintre firmele care construiesc șoseaua Iași – Suceava.

„Noi eram într-o căruță  intram în Movileni. Mașina a venit rapid din spate, ne-a depășit și atunci a lovit-o pe vecina, care se deplasa pe partea cealaltă a drumului. A aruncat-o în șanț, apoi a oprit 200 de metri mai încolo. S-au dat jos mai mulți muncitori din autoturism și au început să tipe, că vai, ce au făcut. Apoi s-au urcat în autoturism și au plecat. Vecina mea a murit imediat, nu a mai apucat să spună nimic, săraca”, a povestit o vecină, conform ZDI.

Femeia care a murit în accidentul de aseară de la Movileni se numește Liliana Mesteru

De precizat ar mai fi faptul ca drumul este în construcție iar ultimul strat de bitum a fost turnat recent. Șoseaua este nemarcată, astfel încât șoferii ar trebui să circule cu viteză redusă pe timpul nopții. De asemenea, drumul este foarte prost semnalizat în privința lucrărilor. Pe unele porțiuni nici nu există indicatoare de avertizare a lucrărilor, scrie Ziarul de Iasi.

Șoferul vinovat a fost prins după două ore, la intrarea în Iași, la Antibiotice. El era băut. „La data de 05 iulie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri ieșeni au fost sesizați prin SNUAU 112, despre un accident rutier care a avut loc în afara localității Movileni. Din cercetările efectuate la fața locului, a rezultat faptul că, un auto ar fi acroșat un pieton, iar conducătorul auto și-ar fi continuat deplasarea.

Sursa: ZDI

Lasa un comentariu